Компании

все компании

"Кернел" відновив виробництво соняшникової олії "Стожар"

20 вересня 2022 року, 08:34
Агропромислова група "Кернел" відновила виробництво соняшникової олії під ТМ "Стожар", це стало можливим через перенесення його виробництва з тимчасово окупованої Харківської області до Полтавської області.

Як повідомляється в прес-релізі бренду, незабаром буде відновлено його відвантаження в торгові мережі в оновленій тарі обсягом 0,85л, 3л і 5л. Уточнюється, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну виробництво олії "Стожар" на олійноекстракційному заводі "Кернела" у Вовчанську (Харківській обл.) було припинено.

Щоб відновити його випуск, холдинг налагодив постачання сировини та інвестував кошти у необхідні виробничі потужності на заводі у Полтаві. Анонсується, що олія "Стожар" у новій пляшці з'явиться на полицях магазинів уже з середини вересня. "Компанія "Кернел" сподівається, що цей рестарт стане добрим знаком для інших бізнесів щодо поновлення роботи в Україні", - підсумував холдинг у повідомленні. Переробні потужності Вовчанського МЕЗу до війни становили 330 тис. тонн соняшникового насіння на рік. Завод виробляє олію соняшникову нерафіновану та шрот соняшниковий.

У свою чергу, Полтавський МЕЗ розрахований на переробку до 430 тис. тонн соняшника на рік, виробляє олію рослинну нерафіновану, рафіновану, гідратовану, а також шрот. "Кернел" до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім того, компанія займалася вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією.

Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,3%. Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФГ, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФГ – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 разу – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.




Просмотров: 475
Другие новости