Компании

все компании

Deutsche Bank очікує зростання ставки ФРС до 4,9%

19 вересня 2022 року, 11:41
 
Федеральна резервна система США в рамках кампанії зі посилення грошово-кредитної політики доведе розмір базової ставки до 4,9% річних у першому кварталі наступного року, прогнозують американські аналітики Deutsche Bank.

Інвестори, як і раніше, дуже стурбовані тим, наскільки далеко може зайти Федрезерв, щоб побороти найсильнішу інфляцію в країні за останні 40 років. Ринки намагаються осмислити можливість зростання ставки до 4% річних до кінця цього року.

І лише небагато трейдерів відкрито говорять про перспективу її підвищення майже до 5%, що, по суті, буде вдвічі вищим за поточний діапазон у 2,25-2,5% річних, зазначає MarketWatch.

Представники Deutsche Bank є одними з найпесимістичніших аналітиків на Уолл-стріт. Вони першими навесні заявили про можливість рецесії економіки США. Перегляд їх прогнозу пікового рівня базової ставки обумовлений опублікованими цього тижня даними про темпи зростання споживчих цін США. Споживчі ціни (індекс CPI) у серпні зросли на 8,3% щодо того ж місяця минулого року. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 8,5% у липні.

Проте, аналітики в середньому прогнозували менший рівень: респонденти The Wall Street Journal чекали 8%, опитані Trading Economics експерти – 8,1%. Чергове засідання ФРС відбудеться 20-21 вересня. Найімовірнішим, як і раніше, є сценарій, за якого ставка наступного тижня буде підвищена на 0,75 процентного пункту. Однак ринок не виключає ймовірність агресивнішого кроку - підйому відразу на 1 в.п. Можливість такого розвитку подій оцінюється більш ніж у 20%. 

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 285
Другие новости