Компании

все компании

Золото продовжує дешевшати

16 вересня 2022 року, 13:33
Ціни на золото продовжують знижуватись у п'ятницю після падіння до мінімумів більш ніж за два роки напередодні.

Котирування грудневих контрактів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) о 11:07 кск опустилися на 0,86% - до $1662,80 за тройську унцію. Срібло з постачанням у грудні впало у ціні на 2,1%, до $18,865 за унцію.

Ціни на золото напередодні знизилися на 1,9%, максимальними темпами з початку липня і завершили торги на найнижчій позначці з 3 квітня 2020 року - $1677,30 за унцію.

Дорогоцінні метали продовжують реагувати на оприлюднені у вівторок дані про серпневу інфляцію в США, яка виявилася вищою за очікування ринку, пише MarketWatch.

Це спонукало побоювання, що Федрезерв продовжить агресивно підвищувати ставки, що у свою чергу підтримало долар і чинило тиск на сировинні товари. Наступне засідання ФРС пройде 20-21 вересня, і ринок упевнений, що американський Центробанк підвищить ставку як мінімум на 75 базисних пунктів – а деякі аналітики вважають, що підйом може становити навіть 100 б.п.

"В умовах зростаючих процентних ставок у всьому світі інвестори вважають за краще продавати активи, що не приносять процентного доходу, включаючи акції з низькими дивідендами та метали, - зазначив ринковий аналітик City Index Фавад Разакзада. - Метали також вимагають витрат на зберігання, що робить їх ще менш привабливими з інвестиційної точки зору.

По материалам: MarketWatch


теги: золото



Просмотров: 282
Другие новости