Компании

все компании

Україна та MIGA реалізують пілотний проект військового страхування на $30 млн

16 вересня 2022 року, 19:22
Україна домовилася з Багатостороннім агентством із гарантування інвестицій (MIGA) про запуск механізму страхування інвестицій у ході бойових дій: найближчим часом розпочнеться реалізація пілотного проекту на суму $30 млн, повідомив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

"MIGA, що належить групі Світового банку, готове запропонувати для України пілотний проект на суму $30 млн. Цю суму вже виділено, і вони готові співпрацювати з нами хоч сьогодні", – наводяться його слова у прес-релізі Мінекономіки у п'ятницю.

Згідно з ним, для початку буде взято один інвестиційний проект, на якому будуть відпрацьовані всі нюанси щодо надання гарантій іноземним інвесторам.

Грибан уточнив, що MIGA вже має такий інструмент як Political Risk Insurance, і в його рамках є War Risk Insurance. "Позитивно те, що їхні страхові продукти підходять для України, тобто не треба буде вигадувати щось нове з нуля", - наголосив він. Заступник міністра додав, що наступного року суми на покриття буде збільшено.

Передбачається, що після завершення структурування трастового фонду Світового банку, до якого планується залучити $17 млрд для відновлення України та стимулювання економічного розвитку, частина цієї суми буде спрямована саме на страхування ризиків інвесторів. "Зараз ми почнемо з $30 млн, а вже від того, як ми реалізуємо цей пілотний проект, залежатиме сума виділених коштів на наступний рік.

Думаю, що сума може бути збільшена десь до $1 млрд 2023-го або навіть стати більшою". , якщо такий інструмент матиме попит серед інвесторів. При цьому обсяг страхового покриття становитиме не менше 90% від суми інвестиції", – зазначив Грибан.




Просмотров: 393
Другие новости