Компании

все компании

Агрохолдинг МХП у II кварталі скоротив чистий прибуток більш ніж 11 разів

14 вересня 2022 року, 13:13
Агрохолдинг МХП у другому кварталі 2022 року отримав $20 млн чистого прибутку порівняно з $232 млн у другому кварталі 2021 року, у тому числі без урахування курсових різниць чистий прибуток знизився до $17 млн ​​із $201 млн.

Як йдеться у звіті компанії на Лондонській фондовій біржі в середу, її виручка склала $595 млн, збільшившись на 10% порівняно з минулим роком. Згідно з документом, на експорт припало $333 млн. доходів або 56%, тоді як у другому кварталі 2021 року - $285 млн. або 53%. Операційний прибуток знизився на 72% - до $67 млн, а скоригований EBITDA (за вирахуванням МСФЗ 16) - до $111 млн з $277 млн ​​у другому кварталі минулого року.

"Незважаючи на те, що МХП продовжує стикатися зі складними проблемами та перебоями в роботі, продажах та логістиці, тепер компанія змогла відновити виробництво м'яса птиці на своїх українських підприємствах майже до 100% потужності. В останні місяці були створені нові, хоч і більш складні та дорогі логістичні маршрути, і обсяги експорту зростають.

Ми розраховуємо завершити збирання зернових практично на всіх наших землях у другій половині року", – наголошується у звіті. Згідно з ним, до кінця року МХП планується скористатися можливостями Череноморської зернової ініціативи для експорту агропродукції. "Група зазнала значних витрат, пов'язаних з війною, після російського вторгнення 24 лютого.

За період, що закінчився 30 червня 2022 року, вони склали майже $50 млн, включаючи пожертвування на підтримку спільноти, списання запасів та біологічних активів та інші витрати, пов'язані з війною" , - Вказується в документі.

Водночас матеріальні збитки об'єктам, інфраструктурі та продукції в Україні у компанії були відсутні за винятком руйнування орендованого сховища (із втратою продукції близько $6 млн) у березні та призупинення виробництва "Українського бекону" в Донецькій області, яке наразі переміщено в інші місця в Україні.

теги: МХП



Просмотров: 388
Другие новости