Компании

все компании

Air India отримає в лізинг 30 нових літаків Airbus та Boeing

12 вересня 2022 року, 19:23
Індійська авіакомпанія Air India Ltd. поповнить свій повітряний флот 30 новими літаками авіабудівних концернів Airbus SE та Boeing Co. (SPB: BA)

Як повідомив авіаперевізник, у другому півріччі 2023 року Air India отримає в лізинг 21 літак A320neo, у першому кварталі - 4 лайнери A321neo від європейської Airbus.

Компанія планує задіяти ці літаки у внутрішніх авіаперевезеннях, а також на міжнародних рейсах на невеликі відстані. Boeing, у свою чергу, поставить індійській авіакомпанії 5 бортів B777-200LR у період із грудня до березня. Air India планує за рахунок цих літаків збільшити кількість рейсів з Мумбаї до Сан-Франциско та Нью-Йорка, а також організувати перельоти з Бенгалуру до Сан-Франциско тричі на тиждень.

Розширення повітряного флоту авіакомпанії сигналізує про те, що Air India під керівництвом нового головного виконавчого директора Кемпбелла Вільсона починає виходити із фінансової кризи, зазначає агентство Bloomberg.

У жовтні минулого року індійський конгломерат Tata Sons Pvt. викупив частку уряду Індії в Air India Tata інвестувала в авіаперевізника 150 млрд рупій ($1,9 млрд).

Завдяки новим літакам флот Air India збільшиться більш ніж у чверть, зазначила компанія. На даний момент авіаперевізник управляє 33 широкофюзеляжними та 54 вузькофюзеляжними літаками. Крім того, як очікується, додаткові 36 лайнерів, які не здійснюють рейси зараз, повернуться до початку 2023 року.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 315
Другие новости