Компании

все компании

Tesla хоче побудувати завод з виробництва гідроксиду літію

10 вересня 2022 року, 15:26
Американський автовиробник Tesla Inc. розглядає можливість будівництва заводу з випуску гідроксиду літію для його подальшого використання в акумуляторах електромобілів, пише CNBC з посиланням на повідомлення управління головного фінансиста штату Техас (Texas Comptroller's Office).

Компанія розраховує відкрити підприємство у Техасі на узбережжі Мексиканської затоки. Якщо влада штату схвалить заявку, будівництво може початися вже в четвертому кварталі 2022 року і завершитися протягом двох років.

Глава Tesla Ілон Маск раніше говорив про те, що компанії може знадобитися самостійно зайнятися виробництвом літію через різке зростання цін на цю сировину, яка використовується в батареях. Літій подорожчав у два з лишком рази з початку року, згідно з даними Benchmark Mineral Intelligence.

Крім того, відкриття заводу на території США дозволить Tesla диверсифікувати свої джерела постачання, оскільки зараз на Китай припадає більше половини всіх світових потужностей з переробки літію, а на США - лише 1%, зазначає CNBC.

Акції Tesla дорожчають на 1,4% під час попередніх торгів у п'ятницю. З початку року капіталізація компанії впала на 17,9% до $889 млрд.

По материалам: CNBC





Просмотров: 371
Другие новости