Компании

все компании

"Кернел" зібрав 364 тис. тонн озимої пшениці

5 вересня 2022 року, 17:36
Агропромхолдинг "Кернел" завершив збиральну кампанію ранніх зернових 2022 року, зібравши, згідно з розрахунками агентства "Інтерфакс-Україна", щонайменше 364 тис. тонн озимої пшениці. Як повідомляється на Facebook-сторінці холдингу в понеділок, урожай пшениці озимої зібраний з площі понад 70 тис. га при врожайності 5,2 тонн/га.

При цьому уточнюється, що збирання ранніх зернових та ріпаку вдалося завершити до кінця серпня, незважаючи на несприятливі погодні умови. "Посівну та збиральну кампанії ускладнювали військовий стан та погодні умови. Через опади збирання зернових тривало майже 40 днів.

Затяжні дощі в деяких регіонах зумовили погіршення якісних показників вирощеного зерна", - пояснив директор сегменту "Агробізнес" Ігор Чикін, служба агрохолдингу. За його даними, агропромгрупа зазнала основних організаційних труднощів навесні під час російського широкомасштабного вторгнення, коли холдинг не мав можливості вирощувати озимі культури відповідно до необхідної технології.

Однак згодом "Кернелу" вдалося оптимізувати технологію та витрати, провести підживлення та захист сільгоспкультур, завдяки чому вдалося отримати добрий урожай. Агрохолдинг уточнив, що врожайність озимого ріпаку цього сезону досягла 3,4 тонн/га, варіюючись у межах 2,8-3,7 тонни/га.

"Кернел" до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні. Крім того, компанія займалася вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією. Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,3%.

Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФГ, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФГ – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 разу – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 691
Другие новости