Компании

все компании

США заборонили Nvidia експортувати до Китаю та Росії сучасні чіпи

2 вересня 2022 року, 16:05
Влада США заборонила американському виробнику графічних процесорів Nvidia Corp. експортувати до Китаю та Росії свої найсучасніші чіпи, що використовуються у сфері штучного інтелекту.

Компанія повідомила в середу, що отримала відповідне повідомлення від американської влади 26 серпня. Відповідно до розпорядження, Nvidia доведеться отримувати спеціальні ліцензії на постачання в Китай і РФ чіпів A100 і H100, а також будь-яких майбутніх продуктів з такою ж продуктивністю або вищою.

У компанії зазначили, що не постачають чіпи до Росії, проте обмеження на їхній експорт до Китаю негативно позначиться на виручці.

В результаті Nvidia може втратити близько $440 млн щоквартального продажу. Рішення Штатів обмежити експорт нових чіпів до Китаю та Росії має на меті усунути ризик того, що ці продукти потраплять до рук військових, зазначають у компанії. Nvidia веде переговори з китайськими клієнтами щодо заміщення постачання іншими продуктами, пише газета The Wall Street Journal.

 Розпорядження влади стосується не тільки Nvidia, а й мікросхем інших чіпмейкерів, які мають продуктивність вище за певний рівень, повідомило джерело газети.

Advanced Micro Devices Inc. вже заявила, що також отримала від американської влади повідомлення про обмеження експорту деяких продуктів, які використовуються, зокрема, у рішеннях для штучного інтелекту та машинного навчання.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 369
Другие новости