Компании

все компании

Україна виставила на продаж два спиртзаводи у Тернопільській області

30 серпня 2022 року, 10:28
Двома першими об'єктами, за якими оголошено приватизаційні аукціони з початку війни, стали Марилівський та Кобиловолоцький спиртзаводи ДП "Укрспирт" у Тернопільській області, повідомив Фонд держмайна у понеділок увечері.

Згідно з ним, торги Кобиловолоцьким заводом пройдуть 19 вересня зі стартовою ціною 25,2 млн грн, Марилівським заводом - 20 вересня за стартовою ціною 54,3 млн грн.

Загалом у вересні планується провести 8 аукціонів із приватизації вже готових спиртових активів, а також близько 150 інших об'єктів – від рухомого та нерухомого майна до непрацюючих заводів, які будуть виставлені до кінця 2022 року.

"Аукціони з приватизації у вересні пройдуть за новими, покращеними процедурами. Завдяки нашій спільній роботі з народними депутатами та урядом, колегами з "Прозорро.Продажи", приватизація стане ще зручнішим інструментом для розвитку бізнесу та забезпечить додаткове наповнення державного бюджету в умовах військового стану ", – наводяться у повідомленні слова в.о. голови ФДМ Ольги Батової.

Вона нагадала, що завдяки законодавчим змінам підготовка та проведення аукціонів займатимуть до двох місяців замість шести, оплата проводитиметься до підписання договору купівлі-продажу для мінімізації ризиків, але нові власники отримуватимуть усі дозволи та ліцензії автоматично.




Просмотров: 329
Другие новости