Компании

все компании

Литва відгородилася від Білорусі парканом

30 серпня 2022 року, 11:11
У Литві завершили будівництво більш ніж 500-кілометрового фізичного бар'єру на кордоні з Білоруссю, повідомили агентству BNS у понеділок у компанії EPSO-G, яка реалізує проект.

"Цими вихідними команда підрядників, сформована EPSO-G, встановила останні заплановані сегменти огорожі на кордоні з Білоруссю", - повідомив BNS менеджер з комунікацій компанії Антанас Бубняліс.

Протяжність огорожі з колючим дротом становить 502 км. Загальна протяжність кордону Литви з Білоруссю - 679 км, у тому числі понад 100 км проходить берегами річок і озер.

У Литві після напливу у 2021 році нелегальних мігрантів з Білорусі було ухвалено рішення про зведення фізичної загородження на кордоні. 2021 року з Білорусі до Литви нелегально прибули майже 4,2 тис. осіб. Понад 13 тис. іноземців було повернуто при переході кордону із серпня 2021 року. Деякі з них неодноразово намагалися в'їхати до Литви. Останнім часом кількість біженців, які намагаються перетнути литовський кордон, знову збільшилася.

Литва звинувачує в організації потоку мігрантів владу Білорусі і називає це гібридною атакою. Раніше паркан на кордоні з Білоруссю побудували в Польщі, де також зіткнулися з потоком нелегальної міграції, що посилився.

Після зведення загородження, як зазначив у липні в радіоефірі заступник голови МВС Польщі Мацей Вонсік, міграційний тиск на польському кордоні зменшився у 20 разів порівняно з 2021 роком. Сталеве загородження висотою 5 метрів на польсько-білоруському кордоні має довжину 186 км.

Крім нього, до середини вересня планується завершення будівництва електронного бар'єру завдовжки 202 км. Він складатиметься з підземного кабелю-детектора, камер денного та нічного бачення, а також тепловізорів через кожні 100 м вздовж кордону.




Просмотров: 522
Другие новости