Компании

все компании

Honda та LG мають намір побудувати завод електромобільних акумуляторів

29 серпня 2022 року, 15:30
Японський автовиробник Honda Motor Co. та південнокорейська LG Energy Solution Ltd. планують збудувати підприємство з випуску електромобільних акумуляторів в американському штаті Огайо, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

Вартість проекту може становити кілька мільярдів доларів. За словами одного з джерел, компанії мають намір розпочати будівництво заводу наступного року та розраховують запустити масове виробництво акумуляторів у 2025 році.

Для Honda це підприємство стане одним із перших великих проектів інвестицій у створення власного ланцюжка постачання батарей для електромобілів, зазначає газета. Інші автовиробники також створюють СП із виробниками акумуляторів для будівництва підприємств у США.

Так, у січні General Motors Co. оголосила намір побудувати завод з випуску електромобільних акумуляторів вартістю $2,6 млрд у Мічигані спільно з LG Energy, а через чотири місяці Stellantis NV повідомила, що об'єднує зусилля з Samsung SDI для будівництва заводу в Індіані вартістю $2,5 млрд.

Оскільки вартість батарей для електромобілів зростає слідом за зростанням цін на сировину, а також збільшенням попиту, можна очікувати на появу нових СП в галузі в наступні кілька років, зазначають експерти S&P Global Ratings. Автовиробники витрачають все більше на акумулятори, і це змушує їх створювати партнерства з виробниками батарей, щоб досягти економії на масштабі, йдеться в огляді S&P.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 397
Другие новости