Компании

все компании

Юань продовжує дешевшати до долара

23 серпня 2022 року, 19:44
Китайський юань подешевшав до мінімуму за два роки в парі з доларом США і, ймовірно, продовжить послаблюватися на тлі пом'якшення грошово-кредитної політики Народним банком КНР (НБК, Центробанк країни), який намагається підтримати економіку, що слабшає.

Курс юаня на 14:20 КВ у вівторок складає 6,8469/$1 порівняно з 6,8489/$1 на закриття попередньої сесії. У ході торгів він опускався до 6,8661/$1, що, за даними FactSet, є мінімум із серпня 2020 року. Курс офшорного юаня (торгується в Гонконгу) опускався нижче за 6,88 юаня/$1.

З початку поточного року юань втратив близько 8% вартості по відношенню до долара, що обумовлено як загальним зміцненням американської валюти на тлі посилення політики Федеральною резервною системою (ФРС), так і сигналами ослаблення китайської економіки через карантинні обмеження, запроваджені владою країни для стримування. поширення коронавірусу, зазначає Dow Jones.

Минулого тижня НБК, прагнучи підштовхнути до зростання обсяги кредитування, знизив на 10 базисних пунктів (б.п.) ставку за кредитами терміном на рік, що видаються у рамках програми середньострокового кредитування (MLF), а також ставку за семиденними операціями зворотного РЕПО. Після цього найбільші комерційні банки країни також знизили ставки за кредитами, включаючи іпотечні.

Крім того, 19 серпня китайський ЦБ дав зрозуміти, що готовий допустити ослаблення юаня, вперше за 23 місяці встановивши довідковий курс нацвалюти вище рівня 6,8 юаня/$1. Ринковий курс юаня може відхилятися від довідкового лише на 2% у той чи інший бік протягом сесії. У вівторок довідковий курс становив 6,85 юаня/$1.

"Це має психологічні наслідки, оскільки позначка 6,8 юаня/$1 не перевищувалася довгий час, - зазначає аналітик State Street Global Markets Юйтін Шао. - Де тепер верхня межа курсу? Люди, як і раніше, намагаються це зрозуміти".

Ослаблення юаня є сприятливим для китайських експортерів, однак є негативним фактором для іноземних інвесторів на ринку акцій та облігацій материкового Китаю, оскільки знижує вартість інвестицій. З початку поточного року інвестори вивели понад $82 млрд із ринку юаневих облігацій, що є рекордним відпливом коштів для цього класу активів.

теги: Юань, долар



Просмотров: 880
Другие новости