Компании

все компании

Умовою дозволу на відрядження за кордон є внесення 200 тис. грн до Ощадбанку – голова Мінцифри

21 серпня 2022 року, 16:42
Уряд з 1 вересня запускає в експериментальному режимі програму "є Відрядження", що дозволяє фізичним особам-підприємцям та компаніям за дотримання низки умов відправити в короткострокове закордонне відрядження низку співробітників, яким зараз такий виїзд заборонено, повідомив віце-прем'єр-міністр.

"Підготуйтеся до старту "є Відрядження": подайте податкову звітність, сплатіть єдиний соціальний внесок, за сім днів до відрядження внесіть 200 тис. грн. на рахунок Ощадбанку", - написав він у Телеграм-каналі.

Федоров додав, що середня зарплата у компанії має бути не менше 20 тис. грн і одночасно відправити у відрядження підприємство зможе не більше ніж 10% співробітників, а термін відрядження не повинен перевищувати 7 днів.

За його словами, з 1 вересня оформити дозвіл на виїзд за кордон можна буде на порталі "Дія" за кілька кліків.
Раніше у п'ятницю про ухвалення цієї постанови повідомила перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

"Великий запит експортно-орієнтованого бізнесу матиме можливість виїжджати за кордон. І ми сьогодні на Кабміні ухвалили рішення про те, що з 1 вересня бізнес, який платить офіційно заробітну плату, не має заборгованості з податків та зборів перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше 20 тис. грн, то 10% штатної чисельності, але не більше 10 людей, матимуть можливість виїжджати на строк до семи днів за заявкою роботодавця, і все це відбуватиметься на порталі "Дія", - описала умови Свириденка.




Просмотров: 570
Другие новости