Компании

все компании

Tesla та SAIC попросили Шанхай допомогти з енергопостачанням провінції Сичуань

20 серпня 2022 року, 14:47
Tesla Inc. та китайський автовиробник SAIC Motor Corp. попередила влада Шанхаю, що їх підприємства, можливо, не зможуть зберігати виробництво на колишньому рівні через проблеми з подачею електроенергії в провінції Сичуань, де працюють постачальники ключових автокомпонентів, повідомляє агентство Bloomberg.

За даними джерел агентства, влада Шанхаю направила звернення керівництву провінції, яка зіткнулася цього літа з небувалою посухою, попросивши його забезпечити в пріоритетному порядку постачання електрики підприємств шістнадцяти виробників автокомпонентів, у тому числі Chengdu Yinli Car Parts.

Tesla координує дії з владою Шанхаю та провінції Сичуань, щоб домогтися забезпечення постачальників електроенергією в достатньому обсязі, зазначив один із джерел, додавши, що скорочення виробництва автомобілів поки не було.

Представник SAIC заявив у соцмережі WeChat, що компанія "активно співпрацює з владою провінції Сичуань" та працює над тим, щоб скоротити можливі наслідки кризи енергопостачання.

Сичуань, що є однією з найбільш густонаселених китайських провінцій, значною мірою залежить від гідроенергетики, що робить її особливо вразливою до спекотної погоди та посухи.

Поява інформації про те, що постачальники Tesla та SAIC можуть постачати електроенергію в пріоритетному порядку, викликала обурення в китайських соцмережах.

Раніше Toyota Motor Corp. та китайський виробник автомобільних акумуляторів Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) оголосили про зупинення роботи підприємств у провінції Сичуань до 20 серпня.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 414
Другие новости