Компании

все компании

Кабмін скасував дозвіл на імпорт в Україну продуктів з етикеткою не державною мовою

20 серпня 2022 року, 17:24
Кабінет міністрів скасував дію введеної 9 березня законодавчої норми, яка дозволяє імпортерам продовольчих продуктів ввозити в країну цю продукцію, навіть якщо інформацію на упаковці товару викладено не українською мовою.

Таким чином, оператори ринків харчових продуктів відтепер можуть імпортувати продукцію лише з етикеткою державною мовою, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram-каналі.

Відповідну зміну до постанови №234 від 9 березня 2022 року уряд вніс на засіданні у п'ятницю.

"Виключено… норму про тимчасову можливість на період дії військового стану реалізації харчових продуктів на митній території України, інформацію про які викладено мовою, відмінною від державної. Встановлено, що такі харчові продукти, що імпортуються на територію України з 9 березня по 1 грудня, можуть перебувати у зверненні на митній території України до закінчення мінімального терміну придатності чи граничного терміну споживання (дати "вжити до")", - уточнив Мельничук у повідомленні.

Таким чином, змінена постанова зберігає можливість для імпортерів кормів для тварин ввозити цю продукцію з маркуванням не державною мовою.
Крім того, в силі залишається законодавча норма про те, що маркування імпортованих в Україну як гуманітарну допомогу харчових продуктів і кормів може подаватися мовою, відмінною від державної.

Постанова також дозволяє використовувати залишки упаковки або тари для харчових продуктів та кормів, що залишилася після закриття підприємств, які припинили роботу внаслідок бойових дій. Надалі така тара може використовуватися для пакування в неї аналогічної продукції, виготовленої на інших підприємствах.




Просмотров: 335
Другие новости