Компании

все компании

FMO зменшив оцінку вартості свого портфеля в Україні на EUR164,1 млн

17 серпня 2022 року, 15:30
Голландський банк розвитку (FMO) зменшив оцінку вартості свого портфеля в Україні на EUR164,1 млн, зокрема прямих інвестицій – на EUR67,6 млн, кредитів – на EUR96,5 млн, йдеться у піврічній звітності банку.

"Ми продовжимо стежити за розвитком економіки та знижувати ризики, де необхідно. Ми вважаємо, що глобальні фондові ринки залишаться дуже волатильними у другій половині року і що війна в Україні може призвести до подальшого знецінення наших боргових та пайових портфелів", – наголошується в документі.

Згідно з ним, після початку війни FMO надавав допомогу українським біженцям, зокрема через невелике фінансування працюючого в Грузії та Вірменії Gazelle Finance, який запустить проект допомоги українському МСБ з релокації та запуску бізнесу в Грузії.

Спочатку в річному звіті після російського вторгнення в Україну FMO оцінив ризики в Україні приблизно в EUR200 млн за договорами з 14 клієнтами, уточнивши, що надавав фінансування переважно агропромисловим компаніям і сектору відновлюваної енергетики.

На початку червня банк повідомив, що зменшив вартість прямих інвестицій на EUR70 млн, кредитів – на EUR90 млн. Загалом у першому півріччі 2022 року чистий прибуток FMO склав EUR102 млн у порівнянні з EUR198 млн за перше півріччя 2021 року.




Просмотров: 287
Другие новости