Компании

все компании

Фінська Olvi має намір продати білоруський актив протягом 12 місяців

15 серпня 2022 року, 14:15
Фінська група компаній Olvi, до якої входить білоруське ВАТ "Лідське пиво", має намір продати білоруський актив протягом 12 місяців.

"Очікується, що продаж "Лідського пива" буде дуже ймовірним протягом найближчих 12 місяців", - йдеться у звіті холдингу за перше півріччя 2022 р.

"Для відчуження потрібен дозвіл місцевої влади та антимонопольного органу. Це два окремі процеси. Білоруська влада має переважне право на придбання компаній. У червні уряд Білорусі оголосив про додаткові обмеження на продаж компаній, що належать власникам із західних країн, які ввели санкції", - наголошується у документі.

Незважаючи на нові обмеження, керівництво компанії вважає, "виходячи з наявної на сьогодні інформації та результатів переговорів, проведених із місцевою владою, що можливо здійснити відчуження відповідно до раніше визначеного 12-місячного періоду".

Згідно зі звітом, у 2021 році на Білорусь припало 33,2% загального обсягу продажу групи, 21,1% чистого виторгу та 24,3% операційного прибутку.

На початку березня рада директорів Olvi Group ухвалила рішення про звільнення з білоруського ринку.

У липні уряд Білорусі визначив перелік компаній, іноземним учасникам яких забороняється розпоряджатися акціями без дозволу влади. До списку увійшли 190 підприємств, зокрема ВАТ "Лідське пиво", 96,4% акцій якого належать холдингу Olvi.





Просмотров: 253
Другие новости