Компании

все компании

Авіакомпанія Bees Airline має намір оскаржити анулювання сертифіката експлуатанта

15 серпня 2022 року, 15:15
Авіакомпанія Bees Airline (Київ) вважає рішення Державної авіаційної служби України про анулювання сертифіката експлуатанта компанії необґрунтованим та планує його оскаржити, повідомляється на сайті авіаперевізника.

"Повітряні судна вибули з експлуатації авіакомпанії "Біз Ейрлайн" ще до 24 лютого внаслідок вимоги лізингодавця евакуювати літаки з території України через військові ризики. Саме тому авіакомпанія за власною ініціативою звернулася до Державної авіаційної служби України з проханням зупинити дію сертифіката експлуатанта. Маючи сертифікат (хоч і зупинений), є можливість продовжувати діяльність, надавати консультаційні послуги та зберігати висококваліфікований персонал", - наголошується в повідомленні.

Водночас, як зазначають у Bees Airline, регулятор ухвалив рішення про анулювання сертифіката "без належного попередження, яке передбачене авіаційними правилами, та без консультацій з авіакомпанією".

В авіакомпанії наголошують, що збереження сертифіката експлуатанта Bees Airline не було небезпечним для авіації, і в його анулюванні не було жодної потреби.

"На сьогодні позиція керівництва Державіаслужби не є конструктивною, а діяльність не направлена на збереження та відновлення авіації. Авіакомпанія подала скаргу до очільника Державіаційної служби, а також звернення до Міністерства інфраструктури щодо порушень, допущених під час прийняття наказу про анулювання сертифіката", - наголосив авіаперевізник.

У Bees Airline заявили, що компанія має намір захищати свої права, боротися за бізнес та продовжувати роботу.

Як повідомлялося, Bees Airline 14 лютого 2022 року на вимогу лізингодавця перегнала один літак у м. Монпельє (Франція) і протягом 15-16 лютого мала перегнати решту літаків.

Державна авіаційна служба України видала Bees Airline сертифікат експлуатанта 12 березня 2021 року. Згодом регулятор дозволив компанії виконувати рейси за 31 маршрутом - 15 регулярними та 16 чартерними.

Свій перший чартерний рейс Bees Airline здійснила з Києва до Шарм-ель-Шейха (Єгипту) на замовлення туроператора Tez Tour Ukraine 18 березня 2021 року.

Базовий аеропорт Bees Airline – Міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського.

Згідно з даними у реєстрі, бенефіціарними власниками Bees Airline були Сергій Сергійович Смирний (90%) та Євген Хайнацький (10%), пізніше частка Хайнацького перейшла до Сергія Миколайовича Смирного (10%).

Раніше Євген Хайнацький був гендиректором іншої української авіакомпанії SkyUp Airlines.





Просмотров: 353
Другие новости