Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР завершили торги в мінусі

10 серпня 2022 року, 16:01
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) завершили в мінусі торги в середу, інвестори чекали на публікацію даних про зростання споживчих цін у США в липні.

Ключовою подією для світових ринків цього тижня стануть дані про інфляцію в США, які будуть опубліковані о 15:30 у середу. Опитані Trading Economics аналітики очікують, що зростання споживчих цін у липні сповільнилося до 8,7% із 9,1% місяцем раніше. Додатковий тиск на азіатські ринки чинили статдані з Китаю, які вказали на прискорення інфляції у липні до максимальних за два роки 2,7% проти 2,5% у червні. Тим часом ціни виробників (індекс PPI) у КНР минулого місяця збільшилися на 4,2% після підйому на 6,1% у червні, показник виявився мінімальним за 17 місяців.

Китайський індекс Shanghai Composite знизився на 0,54%, гонконгський індикатор Hang Seng упав на 1,96%. Ціна паперів WuXi Apptec опустилася на 2,8%, ChangChun High – на 3,4%, BYD Company – на 3,6%, Kweichow Moutai – на 1,8%. Акції Alibaba (SPB: BABA) Holdings за підсумками торгів у Гонконгу подешевшали на 1,8%, ринкова вартість автовиробника Li Auto (SPB: LI) знизилася на 4%. Японський індекс Nikkei 225 втратив 0,65%.

Побоювання з приводу зростання глобальної економіки та підвищення процентних ставок чинили тиск на котирування технологічних компаній, включаючи Tokyo Electron (-2,6%), Advantest (-3,6%), Lasertec (-3,5%), Keyence (-2) %) та Sumco Corp (-3,4%). Також подешевшали акції таких провідних компаній Японії як Fast Retailing (-2,7%), Kawasaki Kisen (-1,2%), Sony Group (-2%).

Капіталізація Toyota Motor збільшилася на 0,6%, незважаючи на те, що найбільший японський автовиробник оголосив про зупинення роботи деяких заводів через спалах коронавірусу. Південнокорейський індекс Kospi знизився на 0,9%. Ринкова вартість одного із найбільших у світі виробників чіпів Samsung Electronics Co. опустилася на 1,5%, автовиробника Hyundai Motor – на 0,5%.

Вартість паперів телекомунікаційної компанії SK Telecom знизилася на 1,3%. Компанія прозвітувала про падіння чистого прибутку на дві третини (67,6%) у квітні-червні, до 258,1 млрд вон ($197,7 млн), і про збільшення виручки на 4%, до 4,29 трлн вон. Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,53%.

Котирування Commonwealth Bank of Australia знизилися на 0,3%. Банк опублікував сильну квартальну звітність, але попередив про можливе зниження клієнтської активності у другому півріччі через зростання ставок за кредитами. Ціна акцій ІТ-компаній Xero та Block Inc. (SPB: SQ) впала на 3,8% та 5,1% відповідно, паперів Computershare - на 4,8%.




Просмотров: 315
Другие новости