Компании

все компании

Турецьке судно Polarnet з 12 тис. тонн кукурудзи від "Кернел" прибуло до порту "Дериндже"

9 серпня 2022 року, 14:00
Турецьке судно Polarnet, яке вийшло 5 серпня з порту Чорноморська (Одеська обл.) з 12 тис. тонн кукурудзи від агропромхолдингу "Кернел", 8 серпня прибуло до турецького порту "Дериндже".

Кернел виконав одну з важливих місій – перший корабель з українським зерном прибув до місця призначення. Відправлення вантажу здійснювалося в рамках реалізації ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів", - написала група компаній у Facebook у вівторок. Уточнюється, що судно було завантажене кукурудзою на зерновому терміналі "Трансбалктермінал" у Чорноморську, що входить до складу "Кернела".

У 2020/2021 маркетинговому році (МР, липень-червень) термінал перевищив 7,6 млн тонн зернових культур, що на 22% більше за показники 2019/2020 МР, і став найбільшим у країні за обсягами навантаження продукції АПК. Агропромхолдинг наголосив, що українські агроекспортери залишаються ключовими постачальниками валютної виручки в Україну, що є важливим позитивним чинником для економіки країни, що воює.

"Якщо нам вдасться зберегти тенденцію та наростити експорт, аграріям не доведеться скорочувати посівні площі, а Україні відчувати дефіцит надходжень до державного бюджету", - підсумував "Кернел" у повідомленні. "Кернел" до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні.

Крім того, компанія займалася вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією. Найбільшим його співвласником через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 41,3%. Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФГ, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФГ – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 раза – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.




Просмотров: 653
Другие новости