Компании

все компании

Китайський Alibaba Group звільнив 9241 працівника

9 серпня 2022 року, 15:30
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Holding (SPB: BABA) Ltd. звільнив 9241 працівника у квітні-червні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на документи компанії. Кварталом раніше компанія скоротила штат на 4375 осіб.

На кінець минулого кварталу в Alibaba працювало трохи більше 245 тис. співробітників. Alibaba, яка колись була найбільшою за капіталізацією компанією Китаю, втратила понад третину ринкової вартості за останні 12 місяців на тлі посилення регулювання китайського ІТ-сектору.

Крім того, фірма зіткнулася з загрозою делістингу з американських бірж через те, що влада КНР забороняє компаніям надавати дані аудиторських перевірок американським регуляторам. У вівторок стало відомо, що Alibaba отримала схвалення Гонконзької фондової біржі на первинний лістинг акцій. Компанія очікує, що перехід із вторинного лістингу на первинний відбудеться до кінця поточного року. Цей захід надасть компанії право на включення до програми співпраці Гонконгської біржі з біржами материкового Китаю, що підвищить доступ китайських інвесторів до акцій Alibaba.

Котирування акцій Alibaba на торгах у Гонконгу у вівторок зростають на 0,9%. Папери компанії у Нью-Йорку на додаткових торгах у понеділок подорожчали на 0,3%.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 483
Другие новости