Компании

все компании

SoftBank Group отримала чисті збитки на тлі падіння акцій технологічних компаній на світових ринках

8 серпня 2022 року, 14:29
Японська інвестиційно-технологічна компанія SoftBank Group Corp. у першому кварталі 2022 фінансового року отримала чисті збитки на тлі падіння акцій технологічних компаній на світових ринках.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий збиток за три місяці, що завершилися 30 червня, становив 3,16 трлн ієн ($23,4 млрд) порівняно з прибутком на рівні 761,51 млн ієн за аналогічний період роком раніше. Інвестиційний збиток фондів Vision Fund у минулому фінкварталі становив 2,33 трлн єн.

Vision Fund на даний момент є основним механізмом SoftBank для інвестицій у технологічні компанії. SoftBank активно вкладався в технологічні компанії минулого фінроку, бачачи нові можливості у бізнесі сфери фінансів та охорони здоров'я, які змінювалися в період пандемії. Компанія інвестувала $38 млрд із коштів Vision Fund 2 у 183 фірм минулого фінроку, йдеться в регуляторних паперах SoftBank.

Слабкі результати у поточному фінкварталі пов'язані з падінням технологічного сектора на тлі зростання відсоткових ставок та посилення контролю КНР за технологічними компаніями.

Папери американських Uber Technologies Inc. та DoorDash Inc., в які в тому числі інвестувала SoftBank, втратили понад 40% у період із квітня по червень. Акції SoftBank за підсумками торгів у понеділок подорожчали на 0,7%. З початку року капіталізація компанії збільшилася на 4,8%, до 9,3 трлн єн. Звітність було опубліковано після закриття ринку.




Просмотров: 300
Другие новости