Компании

все компании

На сайті ВР зареєстровано проект постанови із переліком санкцій проти РФ, які пропонують запровадити на 10 років

8 серпня 2022 року, 15:15
У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про затвердження рішення Ради нацбезпеки та оборони України від 5 серпня щодо запровадження санкцій проти Росії.

Відповідний документ 7640 від 6 серпня 2022 року оприлюднено на сайті Ради. Згідно з карткою проекту, на даний момент документ направлено на розгляд профільного комітету.

Документ передбачає затвердження рішення РНБО від 5 серпня, яке містить перелік економічних обмежень, які запроваджуються проти РФ (держави-агресора) на 10 років.

До зазначеного переліку входять:

1) заборона на виведення капіталу за межі України на користь РФ, фізичних та юридичних осіб, створених та функціонуючих за законами РФ, а також юридичних осіб, частина акцій яких належить РФ, російським компаніям чи громадянам РФ

2) зупинення спеціальних дозволів на користування українськими надрами особам, пов'язаним з РФ,

3) заборона на участь у приватизації, оренді українського держмайна особам, пов'язаним із державою-агресором.

4) заборона здійснення громадських закупівель товарів, вироблених РФ, і навіть товарів, робіт і послуг в осіб, що з РФ (крім товарів, робіт і послуг необхідні обслуговування російських товарів придбаних до запровадження санкций);

5) заборона на захід в українські територіальні води та порти для невійськових кораблів під російськими прапорами або належать компанія, пов'язаними з РФ, заборона на здійснення польотів в Україну з РФ літаками, пов'язаними з російськими компаніями або зареєстрованими в реєстрах РФ;

6) заборона купівлю цінних паперів, емітентами яких є особи, пов'язані з державою-агресором;

7) заборона видачу дозволів, ліцензій Нацбанку здійснення інвестицій у РФ; припинення видачі готівки за картками, виданими компаніями, які пов'язані з державою-агресором.

9) заборона на передачу технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності особам, пов'язаним із РФ;

10) заборона на придбання у власність земельних ділянок особам, пов'язаним із державою-агресором.

При цьому зазначені обмеження не поширюються на громадян РФ, які проживають на території України на законних підставах та компанії, створені та функціонують за українським законодавством громадянами РФ, які перебувають в Україні на законних підставах.

Згадані обмеження проти РФ було запропоновано Раді нацбезпеки та оборони України Кабінетом міністрів у березні поточного року.

Таким чином РНБО підтримала розпорядження Кабміну від 22 березня 2022 р № 245-р "Про внесення пропозицій щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Російської Федерації".




Просмотров: 255
Другие новости