Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи підвищуються у понеділок

8 серпня 2022 року, 16:01
Фондові індекси країн Західної Європи підвищуються під час торгів у понеділок. Інвестори продовжують стежити за звітами компаній та статистичними даними, оцінюючи ймовірність рецесії у світовій економіці, пише CNBC.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 12:34 виріс на 0,51% і склав 437,93 пункту. Значення німецького індексу DAX збільшилося на 0,36%, французького САС 40 – на 0,61%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 набрали 0,1% та 0,82% відповідно. Британський FTSE 100 виріс на 0,38%.

У п'ятницю європейські фондові індекси завершили торги зниженням після оприлюднення даних про стан американського ринку праці за липень. Кількість робочих місць в економіці США в липні збільшилася на 528 тис., що більш ніж вдвічі сильніше за очікуване аналітиками зростання на 250 тис.

Безробіття в США минулого місяця опустилося до 3,5% з 3,6% місяцем раніше, тоді як аналітики не очікували зміни показника. Сильні дані збільшують ймовірність того, що Федрезерв продовжить агресивно підвищувати процентні ставки, вважають аналітики. Тепер інвестори перейшли на дані про інфляцію в США, які будуть опубліковані о 15:30 МСК у середу.

Акції британського постачальника фінансових послуг Hargreaves Lansdown дорожчають на 8,7%, оскільки аналітики Deutsche Bank підвищили ціновий орієнтир паперів компанії. Папери німецької Siemens Energy AG втрачають у ціні 0,1%.

Енергетична компанія збільшила чистий збиток у третьому кварталі поточного фінансового року. Котирування акцій Veolia Environnement SA зростають на 0,6%. Французький оператор комунальних послуг продає підрозділ Suez Recycling and Recovery UK Group за 2,4 млрд. євро австралійської Macquarie Asset Management, повідомляється в прес-релізі компанії. У лідерах зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 є папери енергетичної компанії Orron Energy AB, які зміцнюються на 9,8%.

По материалам: CNBC





Просмотров: 372
Другие новости