Компании

все компании

Буксир "Булат" повернувся до Одеси після проведення до Туреччини судна Razoni з 26,5 тис. тонн кукурудзи

6 серпня 2022 року, 10:13
Український буксир "Булат" повернувся до Одеси після завершення проведення до Туреччини судна Razoni з 26,5 тис. тонн кукурудзи, яке першим вийшло з Одеського морпорту, розблокованого у рамках Стамбульської зернової угоди.

Про успішне завершення поставленого перед буксиром та його екіпажем завдання повідомляється на Facebook-сторінці держпідприємства "Одеський морський торговельний порт" у четвер уночі.

"Екіпаж буксира "Булат", наші мужні герої, професіонали з багаторічним стажем, справжні патріоти своєї країни, віддані Одеському порту, повернулися додому після здійснення першого проведення зерновозу до Туреччини. Пишаємося!", - написала організація у соцмережі.

Як повідомлялося, судно Razoni 1 серпня вийшло з порту Одеси, воно йде під прапором Сьєрра-Леоне і зараз прямує до Лівану.

У Стамбулі 22 липня за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання двох документів щодо створення коридору для вивезення зерна із трьох портів в Україні – Чорноморська, Одеси та Південного.

Крім виходу з українських морпортів, заблокованих там з початком військового вторгнення РФ суден, планується захід нових зерновозів для завантаження продукцією АПК. Так, 6 серпня планується прибуття до порту Чорноморська судна Fulmar S під прапором Барбадосу.




Просмотров: 589
Другие новости