Компании

все компании

Перший караван із трьох суден з українським зерном вийшов з портів Одеси

5 серпня 2022 року, 13:26
Перший караван із трьох суден з українським зерном вийшов рано вранці у п'ятницю з портів Великої Одеси, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка прямує до Туреччини, Великобританії та Ірландії", - написав він у Facebook.

Кубраков зазначив, що сьогоднішнім караваном відновлено судноплавство з порту "Чорноморськ".

"Розраховуємо, що гарантії безпеки наших партнерів з ООН та Туреччини працюватимуть і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку", - наголосив міністр.

За його словами, для цього планується забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць.

"Хоча "зерновий коридор" вже запрацював на вихід, наша мета – повноцінна робота портів в обидва напрями. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити до наших портів під навантаження і перший захід очікується вже завтра", - зазначив міністр.

За його словами, мета – 3 і більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Міністр вважає, що такі кроки потрібні не лише українській економіці, а й світу. Чим швидше ми зуміємо вивезти 20 млн. тонн урожаю минулого року і почати експорт нового, тим швидше покращиться продовольча ситуація у світі.




Просмотров: 370
Другие новости