Компании

все компании

Акціонери Tesla схвалили спліт акцій "3 до 1"

5 серпня 2022 року, 18:11
Акціонери американського виробника електромобілів Tesla (SPB: TSLA) Inc. на щорічних зборах схвалили проведення спліту акцій з коефіцієнтом "3 до 1", згідно з попереднім підрахунком голосів.

Це стане другим дробленням за два роки, зазначає The Wall Street Journal. Зниження вартості акцій в результаті спліту зробить їх більш доступними для співробітників та індивідуальних інвесторів, вважають у компанії.

У серпні 2020 року Tesla провела спліт звичайних акцій із розрахунку 5:1. Тоді кожен акціонер компанії отримав дивіденди у вигляді чотирьох додаткових звичайних акцій на кожний належний йому папір.

При цьому спліт не вплине на ринкову вартість компанії, яка за підсумками торгів у четвер перевищила 963 млрд дол.
Як зауважив глава Tesla Ілон Маск у ході щорічних зборів, компанії, ймовірно, знадобиться близько десятка заводів, щоб досягти мети з продажу 20 млн. електромобілів щорічно до 2030 року.

На даний момент у Tesla є чотири заводи з виробництва електромобілів, а пізніше в поточному році компанія може зробити оголошення щодо розташування наступного підприємства, зазначив Маск.

Маск сказав, що Tesla планує виробляти від 1,5 млн. до 2 млн. електромобілів на рік сукупно на більшій частині своїх заводів. Минулого місяця компанія повідомила, що має достатні потужності для виробництва понад 1,9 млн електромобілів на рік на чотирьох заводах.
Tesla планує збільшити капітальні витрати і може здійснити зворотний викуп акцій, зазначив Маск.

Tesla наприкінці минулого місяця прозвітувала про результати за другий квартал 2022 року. Компанія збільшила чистий прибуток у два рази, виручку - в 1,4 раза, незважаючи на проблеми, що зберігаються в ланцюжках поставок і обмеження виробництва в Шанхаї через карантинні заходи.
Акції Tesla під час попередніх торгів у п'ятницю дорожчають на 0,5%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 467
Другие новости