Компании

все компании

Запуск ракети Electron із секретним міні-супутником США скасовано через погодні умови

2 серпня 2022 року, 22:17
Запуск із Нової Зеландії американської ракети Electron із секретним міні-супутником Національного управління військово-космічної розвідки США NROL-199, який планувався у вівторок, скасовано через несприятливі погодні умови, повідомила компанія-розробник носія Rocket Lab.

"Ми скасували сьогоднішній запуск через висотний вітер", - йдеться в повідомленні. Нову дату запуску поки не оголошено. Запуск легкої двоступінчастої ракети з розгінним блоком Kick Stage планувалося здійснити зі стартового майданчика Rocket Lab на півострові Махія в Новій Зеландії. Дані про секретний супутник не розкриваються.

Компанія лише вказує, що апарат, що виводиться на орбіту, "допоможе Управлінню військово-космічної розвідки (NRO) у наданні важливої ​​інформації державним установам та особам, які приймають рішення, які відповідають за контроль за міжнародними проблемами". За наявними даними, йдеться про космічний апарат радіоелектронної розвідки. Супутник був побудований і використовуватиметься Управлінням спільно з Міноборони Австралії.

Запуск для NRO проводиться в рамках програми виведення на орбіту малих супутників комерційними операторами (Rapid Acquisition of a Small Rocket (RASR)), ініційованої відомством у 2018 р. Її основна мета - використання американськими військовими малих носіїв приватних компаній для оперативного виведення в космос невеликих вантажів розгортання супутникових сузір'їв із дешевих міні-супутників на низьких орбітах.

Ракета Electron здійснила перший політ 25 травня 2017 року. Цьогорічна місія стане 29-м польотом ракети, три з яких були невдалими. У разі успішного запуску кількість виведених на орбіту компанією Rocket Lab супутників досягне 149 апаратів. Ракета Electron аерокосмічної компанії Rocket Lab може виводити на низьку опорну орбіту до 250 кг вантажу.

Вартість пуску ракети становить від $4,9 млн. до $6,6 млн., що надзвичайно мало в порівнянні з вартістю виведення на орбіту вантажів за допомогою ракет середнього та важкого класів. Таким чином, Rocket Lab прагне здійснити революцію на ринку ракетно-космічних послуг.




Просмотров: 447
Другие новости