Компании

все компании

Зниження ВВП Гонконгу сповільнилося до 1,4% із 3,9%

1 серпня 2022 року, 16:31
Обсяг економіки Гонконгу у другому кварталі скоротився на 1,4% щодо того ж періоду минулого року, свідчать попередні дані статистичного управління.

Згідно з переглянутими даними у попередньому кварталі показник упав на 3,9%, а не на 4%, як повідомлялося раніше. Аналітики в середньому очікували зростання ВВП у квітні-червні на 0,6%, повідомляє Trading Economics.

Уповільнення темпів падіння ВВП пов'язане переважно зі збільшенням державних витрат на 13% у річному вираженні (у січні-березні показник зріс на 6,7%). Тим часом споживчі витрати майже не змінилися порівняно з аналогічним періодом минулого року (у першому кварталі вони знизилися на 5,8%).

Водночас скорочення гонконгської економіки, як і раніше, забезпечене зниженням зовнішньої торгівлі. Експорт товарів у минулому кварталі звалився на 8,6% після зниження на 2,5% у січні-березні, експорт послуг - піднявся на 1,8% після падіння на 2,8% кварталом раніше.

 "Стан гонконгської економіки покращився в другому кварталі, але масштаб поліпшення виявився меншим, ніж очікувалося, - заявив представник гонконгського уряду. - Забігаючи вперед, погіршення глобальних економічних перспектив продовжуватиме позначатися на експортних показниках Гонконгу до кінця року". ВВП у другому кварталі щодо попередніх трьох місяців піднявся на 0,9%.




Просмотров: 380
Другие новости