Компании

все компании

Закарпатська облрада хоче відновити роботу Ужгородського аеропорту

31 липня 2022 року, 20:10
Закарпатська облрада на сесії наприкінці цього тижня вирішила збільшити статутний капітал розташованого біля самого кордону з ЄС Ужгородського аеропорту на 26 млн грн з метою відновити його роботу, не чекаючи кінця війни.

"Суттєво підняли фінансування Ужгородського аеропорту, щоб провести необхідні процедури, отримати дозволи, побудувати необхідні будівлі і, нарешті, починати заробляти, а не рахувати збитки", - написав у Facebook голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

"Колишній мінус - злітно-посадкова смуга, яка починається за кордоном, стала його плюсом. Треба використати це", - зазначив він.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" розташований у гірській місцевості таким чином, що поріг злітно-посадкової смуги 10 розташований за кількасот метрів від українсько-словацького кордону. Тому для здійснення посадок приладами на цьому аеродромі використовується повітряний простір Словаччини.

У вересні 2020 року Україна та Словаччина підписали міжурядову угоду, і через рік аеропорт ухвалив перший авіарейс із використанням певної частини повітряного простору Словаччини.

Місцеві ЗМІ також передають слова Чубірка, який висловив упевненість, що аеропорт вдасться запустити "через місяць-другий", а використовуватиме його українські компанії, які базуються сьогодні в Європі.




Просмотров: 390
Другие новости