Компании

все компании

Найбільший у світі імпортер олії Індія розраховує відновити імпорт соняшникової олії з України

29 липня 2022 року, 11:25
Індія, найбільший у світі імпортер харчових олій, розраховує з вересня отримувати перші партії соняшникової олії з України після п'ятимісячної перерви, спричиненої вторгненням РФ та блокадою українських морпортів.

Як повідомляється на сайті видання Bloomberg з посиланням на індійського сільгосптрейдера Сандіпа Баджорію, у вересні Індія може отримати 50-60 тис. тонн соняшникової олії, оскільки Україна має намір відкрити деякі коридори Чорного моря для експорту сільгосппродукції з портів Одеси та Чорноморська.

"Ми почали отримувати пропозиції на серпневі поставки, але все залежатиме від наявності суден. Україна має достатні запаси олійних культур для переробки", - цитує трейдера видання.

За його даними, імпорт соняшникової олії до Індії з України припинено з квітня, оскільки російське вторгнення порушило торгівлю країни.

"Рішення уряду Індії дозволити безмитний імпорт 2 мільйонів тонн соняшникової олії щороку цього і наступного фінансового року підтримає попит. Індія закупила 1,89 млн тонн сирої соняшникової олії на рік, що закінчився жовтнем, при цьому Україна постачає майже 74%, а Аргентина та Росія - близько 12%", - уточнило видання у повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на заступника міністра економіки - торгпреда України Тараса Качку, у 2021/2022 маркетинговому році (МР, липень-червень) країна експортувала 61,52 млн тонн зернових та олійних вартістю $22,2 млрд.

За цей період на зовнішні ринки поставлено у тому числі 4,3 млн. тонн соняшникової олії вартістю $5,8 млрд., 3,4 млн. тонн шроту соняшникового на $960 млн., 421 тис. тонн соєвого шроту на $230 млн., 1,1 млн. тонн сої. на $641 млн, 2,7 млн   тонн ріпаку на $1,7 млрд та 1,09 млн тонн соняшника на $616 млн.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 331
Другие новости