Компании

все компании

Shell збільшила чистий прибуток у 5 разів

28 липня 2022 року, 13:43
Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2022 року більш ніж уп'ятеро завдяки підвищенню цін на нафту та газ, а також маржі нафтопереробки.

Крім того, компанія переглянула в меншу сторону обсяги списань активів, зафіксованих через пандемію COVID-19, за підвищенням середньострокових і довгострокових прогнозів для цін на нафту і газ. "Зворотні списання" додали $4,3 млрд до чистого прибутку минулого кварталу, а переоцінка вартості активів - ще $1 млрд, йдеться у звіті Shell. Чистий прибуток компанії у квітні-червні склав $18,04 млрд порівняно з $3,43 млрд у другому кварталі минулого року.

Прибуток без урахування разових факторів зріс до рекордних $11,47 млрд з $5,53 млрд роком раніше за консенсус-прогнозу експертів, опитаних Vara Research, у $10,99 млрд. Обсяг видобутку вуглеводнів у минулому кварталі зменшився на 11% у річному вираженні - до 2,898 млн. барелів нафтового еквівалента на добу (б/с).

Порівняно з першим кварталом видобуток скоротився на 2%. Shell оголосила у середу про запуск нової програми зворотного викупу акцій обсягом $6 млрд, яку планує завершити до опублікування звітності компанії за третій квартал. Компанія виплатить дивіденди у розмірі $0,25 на акцію за підсумками другого кварталу ($0,24 на акцію роком раніше). Акції Shell додають у ціні 2,2% у ході торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість зросла на 25%.




Просмотров: 557
Другие новости