Компании

все компании

Порт Констанца перевалив понад 1,3 млн тонн українського зерна

28 липня 2022 року, 08:33
Румунський порт міста Констанци з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну перевалив понад 1,3 млн тонн зернових вантажів з України, у тому числі вже експортовано 940 тис. тонн, 360 тис. тонн, що залишилися, зберігаються в портових силосах і незабаром будуть експортовані за вже укладеними контрактами.

Як повідомляється на сайті болгарського видання Maritime.bg у середу, всього порт у першому півріччі 2022 року перевищив 37,5 млн тонн вантажів - на 17% більше, ніж за аналогічний період 2021 року. Раніше повідомлялося, що порт Констанца з початку липня використовує плавучий кран для навантаження сільгоспкультур, що прибувають по р. Дунай на баржах із України.

Україна почала використовувати цей порт як альтернативний логістичний маршрут в обхід заблокованих росіянами її морпортів наприкінці квітня 2022 року. 29 квітня порт перевантажив першу партію у 71 тис. тонн української кукурудзи на судно класу Panamax та відправив її одержувачу із третьої країни.

Україна та Румунія наприкінці березня розпочали переговори щодо експорту сільгосппродукції з України через європейські морпорти, зокрема румунський порт Констанца.




Просмотров: 399
Другие новости