Компании

все компании

Американська компанія Honeywell збільшила виторг на 2%

28 липня 2022 року, 17:17
Американська компанія Honeywell International Inc. збільшила виторг у другому кварталі 2022 року на 2%, але чистий прибуток компанії зменшився на 13%.

Обидва показники перевершили прогнози ринку. Як говориться в прес-релізі Honeywell, її чистий прибуток у квітні-червні становив $1,26 млрд порівняно з $1,45 млрд за аналогічний період попереднього року.

Прибуток у розрахунку на акцію зменшився до $1,84 з $2,04 роком раніше. Прибуток без урахування разових факторів склав $2,1 на акцію, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних FactSet, на рівні $2,03 на акцію. Квартальний виторг Honeywell збільшився до $8,95 млрд з $8,81 млрд роком раніше при консенсус-прогнозі ринку $8,67 млрд.

Органічне зростання продажів компанії без урахування наслідків скорочення продажів медичних масок та відходу з російського ринку в минулому кварталі склало 7%, зазначається в прес-релізі. В цілому, органічне зростання продажів Honeywell склало 4%, в аерокосмічному підрозділі - 5%, у сегменті будівельних технологій - 14%, у сегменті промислових матеріалів та технологій - 10%, у підрозділі рішень у галузі безпеки та продуктивності було відзначено 10%-е зниження. Минулого кварталу компанія списала збитки на $67 млн ​​у зв'язку з відходом з російського ринку. Прогноз Honeywell на 2022 рік передбачає, що її скоригований прибуток становитиме $8,55-8,8 на акцію.

Аналітики Уолл-стріт в середньому прогнозують цей показник $8,69 на акцію. Компанія знизила верхню межу прогнозного діапазону зростання виручки на поточний рік до $36,1 млрд з $36,4 млрд. Нижній кордон прогнозного діапазону залишено на рівні $35,5 млрд.

Консенсус-прогноз ринку передбачає виручку компанії $35,88 млрд цього року. Прогноз органічного зростання продажів на рік підвищено до 5-7% із 4-7%. Акції Honeywell додають у ціні 2,4% під час попередніх торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 12%. Honeywell International - багатогалузева промислово-технологічна корпорація, надає послуги та рішення в аерокосмічній та автомобільній галузях, технології управління адміністративними, промисловими та житловими будинками, а також розробляє спеціальні матеріали.




Просмотров: 406
Другие новости