Компании

все компании

Україна оновила перелік послуг критичного імпорту

25 липня 2022 року, 10:14
Нову редакцію переліку послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, під імпорт яких Нацбанку рекомендовано забезпечити здійснення переказів, затвердив уряд України у п'ятницю.

Згідно з розпорядженням уряду №814, яке набуло чинності з півночі 23 липня, з нього виключено такі послуги як рекламна діяльність, оренда автотранспорту, розрахунки за ліцензійними договорами, зокрема роялті. Водночас до переліку було включено послуги, пов'язані за участю футбольних клубів "Ворскла" (Полтава), "Динамо" (Київ), "Зоря" (Луганськ), "Шахтар" (Донецьк), "Дніпро-1" (Дніпро) ) у єврокубках УЄФА, а також збірної України у змаганнях під егідою УЄФА та ФІФА до червня 2023 року.

Крім того, до нього, зокрема, внесено послуги з надання персоналу компаніями-нерезидентами, послуги цілого ряду спеціальних ремонтів, послуги оперативного управління, а також послуги з організації та проведення таборів відпочинку, спортивних та оздоровчих для дітей, підлітків та молоді.

Як повідомлялося, із початком війни уряд затвердив короткий перелік товарів критичного імпорту, під який можна було купувати валюту.

Згодом до нього було внесено майже 20 доповнень, і він, за оцінками НБУ, розширився до 90% усіх імпортних товарів та понад 40% імпорту товарів. Після скасування пільг на імпорт з 1 липня перелік товарів критичного імпорту було скасовано рішенням уряду з півночі 9 липня, проте перелік послуг критичного імпорту на вимогу Нацбанку було збережено.




Просмотров: 305
Другие новости