Компании

все компании

АМКР реконструює одне зі своїх хвостосховищ - "Об'єднане. Четверта карта"

25 липня 2022 року, 19:20
Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) має намір реконструювати одне зі своїх хвостосховищ - "Об'єднане. Четверта карта" - для нарощування складування відходів при видобутку залізняку.

Згідно з документацією, що є у розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", запланована діяльність полягає у реконструкції існуючого хвостосховища "Четверта карта" з метою забезпечення складування хвостів порожньої породи гірничо-збагачувального комплексу за рахунок нарощування дамб, що огороджують.

При цьому уточнюється, що реконструкція хвостосховища IV карта передбачає нарощування дамб до позначок +181 ... 186 м.

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" наразі експлуатує три хвостосховища, у два з яких - "Миролюбівка" та "Об'єднане. Четверта карта" - планується інвестувати у 2020-2024 роках. близько $50 млн. У третє хвостосховище "Центральне" компанія вже вклала понад $15 млн, завершивши 2017 року будівництво до позначки +90 м (зараз +95 м).

Ще стільки ж АМКР витратитиме на його розширення до позначки +115 м (ці роботи заплановані на найближчі сім років). Також "ArcelorMittal Кривий Ріг" має намір побудувати ще одне хвостосховище - "III карта" на території Гречаноподівської та Новолатовської сільських рад Широківського району Дніпропетровської області. ArcelorMittal Кривий Ріг - найбільший виробник сталевого прокату в Україні.

Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки. ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" та рядом малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 363
Другие новости