Компании

все компании

Україна задоволена умовами підписаної у Стамбулі ініціативи щодо безпечного транспортування зерна

23 липня 2022 року, 10:11
Україна задоволена умовами підписаної в Стамбулі ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів і готова відновити експорт із них через кілька днів, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Вже за кілька днів готові розпочати експорт із портів на Чорному морі", – сказав він з відеозв'язку зі Стамбула в ефірі національного телемарафону, уточнивши, що йдеться про порти Чорноморськ, Одеса та "Південний".

"Вважаю, що угоду підписуємо на наших умовах, тому що наша акваторія повністю контролюється нами. Жодної "зради". Ніхто нічого не здає, все робили з позиції сили після звільнення острова Зміїний", - наголосив Кубраков.

За його словами, ризику входження російських військових кораблів в українські порти відкритими після розмінування зеленими коридорами немає.
Коментуючи ініціативу, міністр додав, що в українській акваторії та портах ніхто з інших сторін нічого не перевірятиме, а вибірковий огляд судів у районі Босфору проводитиме створена спільна чотиристороння група Україна-РФ-Туреччина-ООН.

Кубраков зазначив, що Україна також зацікавлена   у такому контролі, щоб зняти ризик приходу в українські порти суден із неперевіреними вантажами.




Просмотров: 343
Другие новости