Компании

все компании

Українці подали через портал Дія 4,6 тис. заявок на гранти в рамках програми еРабота

21 липня 2022 року, 21:22
Українці подали через портал Дія 4,609 тис. заявок на гранти в рамках програми еРабота, з них Ощадбанк опрацював 3,817 тис., повідомило Міністерство економіки. "Найбільше заявок надійшло за програмою створення власного бізнесу ("мікрогрантів") – 4130.

Отримати мікрогранти можуть як підприємці-початківці, так і люди, які вже мають досвід у підприємництві. Завдяки цим коштам вони зможуть розпочати власну справу або її розширити", - зазначило міністерство в телеграм в середу.

Ощадбанк підтвердив майже 2,5 тис. заявок на такі мікрогранти, а із 670 потенційними одержувачами Держслужба зайнятості вже провела співбесіди. Програма передбачає мікрогранти на власну справу до 250 тис. грн.

 За програмою грантів до 8 млн. грн. на підтримку переробних підприємств українці подали 438 заявок. Програма передбачає модернізацію власних підприємств із випуску готової продукції. "Також надійшла 41 заявка від аграріїв на гранти з розвитку тепличного господарства та садівництва.

Програма дозволить державі компенсувати втрати через тимчасову окупацію регіонів, де овочівництво та садівництво розвивалося активно", – додало міністерство. Ця програма передбачає гранти розміром до 7 млн ​​грн за 2 га на тепличне господарство, а також садівництво, ягідництво та виноградарство до 400 тис за 1 га. Як повідомлялося, уряд анонсував прийом заявок щодо проекту грантової безповоротної підтримки нових бізнесів "еРабота" з 1 липня.




Просмотров: 933
Другие новости