Компании

все компании

Tesla збільшила чистий прибуток у 2 рази, виручку - у 1,4 рази

21 липня 2022 року, 12:32
Американський виробник електромобілів Tesla Inc. збільшив чистий прибуток у другому кварталі 2022 року вдвічі, виручку - в 1,4 раза, незважаючи на проблеми, що зберігаються в ланцюжках поставок і обмеження виробництва в Шанхаї через карантинні обмеження.

Як йдеться в прес-релізі компанії, її чистий прибуток у минулому кварталі збільшився до $2,3 млрд. порівняно з $1,1 млрд. за аналогічний період попереднього року. Прибуток у розрахунку на акцію зріс до $1,95 з $1,02.

Прибуток без урахування разових факторів склав $2,27 на акцію, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних FactSet, на рівні $1,81 на акцію. Квартальна виручка Tesla зросла до $16,9 млрд з $12 млрд роком раніше за консенсус-прогнозу експертів у $16,5 млрд. Квартал був складним, однак "у нас є можливості зробити друге півріччя цього року рекордним", незважаючи на різні форс-мажори та інші проблеми, які поза контролем компанії, заявив глава Tesla Ілон Маск.

"Пекло в ланцюжках поставок триває вже кілька років", - зазначив він. Раніше цього місяця Tesla повідомила, що випустила 258,58 тис. автомобілів у другому кварталі, причому у червні виробництво досягло рекордного максимуму.

Вільний грошовий потік компанії у другому кварталі становив $621 млн у порівнянні з $619 млн роком раніше та $2,23 млрд у першому кварталі. Зниження показника порівняно з попереднім кварталом було очікуваним з огляду на обмеження виробництва на підприємстві Tesla у Шанхаї у квітні та травні.

Тим не менш, він виявився кращим за середній прогноз ринку в $487 млн. На кінець другого кварталу Tesla мала у своєму розпорядженні грошові кошти та їх еквіваленти на суму $18,9 млрд. Компанія продала 75% біткойнів, що належали їй - на суму $936 млн, і, за даними на кінець червня, володіла біткойнами вартістю $218 млн.

"Ми турбувалися з приводу загального обсягу ліквідності компанії через шатдауни в Китаї", - заявив Маск, зазначивши, що Tesla готова до нарощування вкладень у біткойни в майбутньому. Акції Tesla подорожчали на 1,5% на додаткових торгах у середу. З початку поточного року їхня вартість знизилася майже на 30%.




Просмотров: 312
Другие новости