Компании

все компании

Дедалі більше інвесторів із песимізмом оцінює перспективи світової економіки - опитування Bank of America

21 липня 2022 року, 11:31
Дедалі більше інвесторів із песимізмом оцінює перспективи світової економіки та корпоративних прибутків, свідчать результати щомісячного опитування фондових керуючих, яке проводить Bank of America Corp. (BofA).

Згідно з результатами липневого опитування, частка респондентів, які очікують на послаблення економіки в наступні 12 місяців, досягла рекордних 79%, збільшившись на 6 процентних пункту (п.п.). Частка інвесторів, які очікують погіршення корпоративних прибутків у наступні 12 місяців, зросла на 7 п.п., також досягнувши 79%.

Стагфляції у світовій економіці очікують рекордні 90% опитаних, порівняно з 83% місяцем раніше.

Опитування, в якому взяли участь 259 інвесторів, які управляють активами на загальну суму $722 млрд, проводилося BofA минулого тижня.

Інвестори скоротили вкладення в ризиковані активи до мінімумів, небачених навіть у період глобальної фінансової кризи, "повністю капітулювавши" перед похмурим економічним прогнозом, зазначають у BofA.

Частка акцій в інвестиційних портфелях цього місяця впала до мінімуму з моменту краху інвестбанку Lehman Brothers у 2008 році, частка грошових залишків досягла 6,1%, максимуму з жовтня 2001 року.

Серед найбільших ризиків фондові керуючі відзначають високу інфляцію, глобальну рецесію, а також "яструбине" настроювання центробанків.

При цьому частка респондентів, які очікують уповільнення темпів інфляції наступного року, досягла максимуму з часів глобальної фінансової кризи.

BofA проводить опитування фондових керуючих з 1994 року.




Просмотров: 293
Другие новости