Компании

все компании

"Агротрейд" отримав сертифікат на експорт сої до ЄС

21 липня 2022 року, 19:02
Агрохолдинг "Агротрейд" отримав сертифікат, що дозволяє йому експортувати сою до країн Євросоюзу, спочатку планується продати 4 тис. тонн сої із залишків урожаю минулого року.

Як повідомляється на Facebook-сторінці агрохолдингу у четвер, документ гарантує вирощування сої без ГМО з використанням дозволених у Європі добрив та хімікатів.

Уточнюється, що сертифікацію експорту до ЄС здійснив український сертифікаційний орган "Органік Стандарт".

Група "Агротрейд" цього року засіяла соєю 3,1 тисячі га, урожай з яких також планує експортувати до ЄС.

Раніше компанія сертифікувала ріпак для постачання до Європи.

Група компаній "Агротрейд" - вертикально інтегрований холдинг повного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільгосппродукцією). Обробляє понад 70 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури - соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя та ріпак. Має власну мережу елеваторів із потужністю одноразового зберігання 570 тис. тонн.

Група також виробляє гібриди насіння кукурудзи та соняшника, ячменю, озимої пшениці. На базі насінницького господарства "Колос" (Харківська обл.) у 2014 році було збудовано насіннєвий завод потужністю 20 тис. тонн насіння на рік. 2018 року "Агротрейд" вивела на ринок власну марку Agroseeds.

Засновник та генеральний директор "Агротрейд" - Всеволод Кожем'яко.




Просмотров: 815
Другие новости