Компании

все компании

Три кандидати продовжать боротьбу за роль лідера британських консерваторів

20 липня 2022 року, 10:00
Екс-міністр Великобританії з питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох за підсумками четвертого туру виборів вибула з перегонів за посаду лідера Консервативної партії і, відповідно, прем'єра країни, боротьбу продовжують три кандидати, передає Sky News.

Результати голосування оголосив голова так званого "комітету 1922 року" (парламентської групи від Консервативної партії в Палаті громад Великобританії) сер Грем Бреді в ефірі Sky News. За його словами, Баденох за час виборних перегонів набрала найменше голосів (59). Телеканал зі свого боку наголошує, що за четвертий раунд голосування вона набрала лише один голос.

У гонці, як і раніше, лідирує колишній глава Мінфіну Ріші Сунак зі 118 голосами, при цьому в ході туру виборів він заручився підтримкою лише трьох голосів. Окрім нього боротьбу продовжують ще двоє кандидатів – молодший міністр з торгівельної політики Великобританії Пенні Мордонт (92 голоси) та голова МЗС Ліз Трасс (86 голосів). Мордонт і Трасс отримали у цьому раунді 10 та 15 голосів відповідно.

Бреді додав, що було виявлено один зіпсований виборчий бюлетень.

Фінальний – п'ятий – тур голосування призначений на середу, він пройде з 13:00 до 15:00 за місцевим часом.

По материалам: Sky News





Просмотров: 1271
Другие новости