Компании

все компании

Китайський космічний корабель "Тяньчжоу-3" проведе близько тижня в польоті до прибуття на станцію модуля "Веньянь"

18 липня 2022 року, 13:35
Китайський вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-3", що у неділю відстикувався від національної орбітальної станції КНР "Тяньгун", проведе близько тижня в автономному польоті до прибуття на станцію експериментального модуля "Веньянь", повідомив представник Китайської академії космічних технологій (CAST).

"Тяньчжоу-3" перейшов у стан автономного польоту. Зведення корабля з орбіти почнеться після того, як експериментальний модуль "Веньтянь" буде успішно запущений та зістикований з космічною станцією", - повідомив представник в ефірі Центрального телебачення Китаю (CCTV).

Він зазначив, що перед зведенням з орбіти буде проведено низку перевірок, проте не уточнив причини тижневого очікування та обраної черговості операцій. За планом Управління програми пілотованих польотів Китаю, експериментальний модуль "Веньтянь" відправиться до станції 24 липня і в той же день в автономному режимі пристикується до базового модуля станції "Тяньхе", після чого екіпаж, що діє, приступить до підготовки модуля до введення в експлуатацію.

Вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-3" відстикувався від базового модуля "Тяньхе" національної орбітальної станції Китаю "Тяньгун" у неділю вранці. Корабель прибув на станцію 20 вересня минулого року та провів у складі її орбітального угруповання майже 10 місяців. Він доставив на станцію близько шести тонн запасів та обладнання.




Просмотров: 360
Другие новости