Компании

все компании

Международный Европейский Университет совместно с каналом "Киев" запустил собственный медиапроект

8 грудня 2021 року, 18:10
Международный Европейский Университет совместно с каналом "Киев" запустил собственный медиапроект

У сучасному глобалізованому світі трансформація суспільних і економічних відносин призводять до значних структурних змін на ринку праці, що потребує оновлення механізму його регулювання. Глобалізація економіки вимагає від сучасної молоді наявності критичного й аналітичного мислення, креативності, пізнавальної гнучкості, здатності розв’язувати завдання, ініціативності, медійної та інформаційної грамотності. Тому досягти економічного зростання можливо за умов грамотної підготовки молодого покоління, здатного до швидких змін і жорсткої конкуренції на ринках праці.

Міжнародний Європейський Університет дбає про своїх студентів, про їх навчання, стажування у фахових спеціалістів, адже отримуючи досвід, вони забезпечують собі професійні перспективи на майбутнє.

Саме це надихнуло університет на створення медіапроєкту “Інтерни МЄУ”, який відзнято спільно із телеканалом “Київ”. Основна мета якого - висвітлення навчального та практичного процесу, відображення безперервного професійного розвитку майбутніх лікарів. 

Цей навчальний заклад поєднав у собі прогресивні підходи до навчання, європейські погляди та досвід багатьох поколінь, його очільником  є представник династії Габсбургів, яка зробила вагомий внесок у розвиток європейської та світової освіти. 

Эрцгерцог Австрії та Президент МЄУ - ФРАНЦ ВОЛОДИМИР ФОН ГАБСБУРГ-ЛОТРІНГЕН, розповів про ідея створення університету:

“Мои предки занимались строительством разного типа вузов по всей Европе. Один из таких знаменитых вузов, который был построен по указу Франца Иосифа – это Черновицкий университет. Часто обсуждали, что можно сделать на территории Украины равнозначное и подобное. Один старейший вуз, один вуз – молодой. Вот так и родилась идея создания вуза с новым принципом образования и подходом в образовании. Стараюсь приглашать наших друзей и из Европы, в том числе, и в Украине задействуем наших друзей, партнеров, коллег, знакомых своих. Мы обсуждаем разные подходы сотрудничества с разными европейскими вузами, чтобы наш университет занимал достойное место в системе образования Украины” - ФРАНЦ-ВОЛОДИМИР ФОН ГАБСБУРГ-ЛОТРІНГЕН.

Однією з основних переваг університету є голова Ради сприяння розвитку, яка постійно працює над удосконаленням освітнього процесу, готує пропозиції щодо забезпечення доступності та високої якості освіти.

Очільником якої є український державний діяч, науковець -АНАТОЛІЙ ТОЛСТОУХОВ:

“Мені б хотілося, щоб цей університет об’єднувало два слова: сучасність і перспектива. І щоб ця сучасність завжди відповідала перспективі. Я хотів би, щоб всі розуміли, що приїхав студент – а їх сьогодні більше, ніж з 90 країн світу – і це якась мить його життя. Але на це потрібно дивитися як на відносини між Україною і цією країною. Щоб ця людина, повертаючись додому, говорила: «я був у чудовій країні». І щоб коли виростуть їхні діти, вони б могли сказати їм: «Вчись у матері, вчись у тата і не шукай іншої долі, ніж Міжнародний Європейський Університет в Україні» -  розповідає АНАТОЛІЙ ТОЛСТОУХОВ.

У сюжеті можна побачити весь цикл проходження практики в кращих клініках столиці, аби забезпечити своїм інтернам повне занурення у професію.

Перша проректорка МЄУ - Алла Наволокіна, вважає, що найбільша перевага університету – підготовка студентів до життя:

“МЄУ – це європейський, україно-австрійський проект. І саме тут, у Києві ми започаткували навчання у європейському стилі, європейських традиціях, цінностях. Започатковується студентоцентрований підхід. Саме на студента ми орієнтуємося – що йому буде потрібно по завершенні навчання. І дуже активно співпрацюємо з роботодавцями, саме їх ми залучаємо до навчання як на додипломному, так і післядипломному рівні. І я вважаю, що це найбільша перевага нашого університету – ми готуємо студентів до життя” - підкреслила  АЛЛА НАВОЛОКІНА

Дуже круто, що є такий університет, який дає можливість своїм студентам, навчатись та розвиватись. Нове обладнання, можливості стажування в медичних клініках Києва та інших країнах, можливість спілкуватися з іноземними студентами та представниками інших держав, що дуже покращує рівень англійської мови, професійної англійської мови. Студенти щасливі, що навчаюся в цьому університеті. Це для них великий крок у майбутнє.

Проректорка з післядипломної освіти та безперервного професійного розвитку - СВІТЛАНА ДОАН, розповіла про нові правила вступу до інтернатури та рейтинговий розподіл, який чекає на всіх інтернів:

“Сьогодні запроваджено рейтинговий розподіл інтернів на певні спеціальності. В основу рейтингу покладено успішність студента, яка складається із загального балу після завершення навчання, здобуваючи ступінь магістра, а також результат кроків – інтегрованих ліцензійних іспитів, які складають лікарі-медики. На основі цього рейтингового розподілу кожен студент буде обирати спеціальність з п’яти тих, які він запропонує у своїй заяві. Також майбутній лікар-інтерн має обрати місце проходження теоретичної частини і місце проходження практичної частини, тобто обрати освітній заклад і обрати клінічну базу. Інтерн може спостерігати дослідження, які потрапляють в лабораторію, від слідкувати весь ланцюг від моменту оформлення, штрих кодування зразків до потрапляння їх уже на борт машини, на обробляння тестів, інтерпретацію, валідацію і верифікацію результатів досліджень. Тому це дуже цікаво від початку до кінця відслідкувати цей маршрут” - СВІТЛАНА ДОАН. 

Тож для студентів усіх спеціальностей МЄУ влаштовує практику у кращих клініках, запрошує провідних фахівців та облаштовує найсучаснішу матеріально-технічну базу. Інтерни проходять нелегкий, але дуже цікавий та насичений шлях, аби стати справжніми професіоналами своєї справи. 

AMARA-NWOSU PRECIOUS CHIMEREMMA студентка МЄУ, ділиться своїми враженнями від навчання: 

“Я з Нігерії. Я обрала цей навчальний заклад, бо тут можна отримати знання на вищому рівні. В МЕУ чудова комунікація між студентами та викладачами, багато сучасного обладнання для навчання. Я рекомендую всім цей університет, бо тут ви не лише отримаєте знання, а й проведете незабутній час свого життя” -  AMARA-NWOSU PRECIOUS CHIMEREMMA.

І поки студенти самовдосконалюються і професійно зростають, не стоїть на місці і їхній навчальний заклад. Молодий університет розвивається, враховуючи потреби та бажання своїх студентів, які, в свою чергу, активно долучаються до його розбудови та вдосконалення навчального процесу. 

Проректор з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку МЄУ - ОЛЕКСІЙ КУЛІКОВ, розповів про можливості вибору дисциплін:

“Це ВУЗ, який відповідає всім викликам сучасності, тобто, матеріально-технічна база, науково-педагогічний склад нашого університету надає можливість отримувати якісні знання, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці. Крім того, наші студенти мають можливість вибіркових дисциплін, що, зокрема, дозволяє їм збільшити їхній обсяг знань в тих напрямках діяльності, в яких вони бачать себе після закінчення нашого ВУЗу” 

- ОЛЕКСІЙ КУЛІКОВ.

Тож Міжнародний Європейський Університет забезпечує майбутнім професіоналам незабутнє студентське життя та втілює їхні мрії стати висококваліфікованими лікарями і опанувати ту галузь медицини, яка їх найбільше цікавить. Адже філософія навчального закладу – це різнобічний розвиток, розкриття потенціалу та талантів кожного студента.


По материалам: Интерфакс-Украина





Просмотров: 513
Другие новости