Компании

все компании

Нафтогаз привлекает инвесторов к развитию украинского газового рынка

13 жовтня 2021 року, 18:40
Нафтогаз привлекает инвесторов к развитию украинского газового рынка

·        НАК «Нафтогаз України» ініціював перший «Український газовий інвестиційний конгрес», щоб розкрити привабливість газових проєктів і скоротити відстань для інвесторів від можливостей до їх практичного втілення  

·        Масштабну подію відкриватимуть перші особи держави, а участь підтвердили 45 українських і зарубіжних спікерів високого рівня та понад 500 політичних і бізнес-лідерів у галузі з усього світу

·        В Україні суттєво покращилися умови для інвестування; це сприяє досягненню енергетичної незалежності до 2030 року і затвердженню її центральної ролі у постачанні газу до Європи

·        Учасники події дізнаються, як Європа і світ реагують на енергетичну кризу і разом шукатимуть відповіді для України

20-21 жовтня 2021 р. у м. Києві відбудеться «Український газовий інвестиційний конгрес» (Ukraine Gas Investment Congress) https://www.ukrainegasinvestmentcongress.com/congress/

 за ініціативи НАК «Нафтогаз України» та за підтримки Міністерства енергетики України й Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Учасники конгресу обговорюватимуть енергетичну ситуацію в країні і трансформацію галузі, практичні можливості для збільшення видобутку газу й необхідні для змін технології, роль газу в енергетичному переході та інші нагальні питання газового ринку. 

Крім того, проведення конгресу особливо на часі, адже на початку кризового періоду в енергетиці спільнота потребує глибшого усвідомлення її впливу на Україну і Європу в цілому, аналізу та пошуку рішень в міжнародному колі експертів.

Подія об’єднає міністрів, інвесторів, представників транснаціонального та українського бізнесу, провідних міжнародних інституцій та широке коло експертів у сфері енергетики. Серед спікерів – Вірджил Даніель Попеску, Міністр енергетики Румунії, Сергій Макогон, генеральний директор Оператора ГТС України, Джеймс Уотсон, генеральний секретар Європейської асоціації газових компаній (Eurogas), Шарль Корм’є, регіональний директор Світового банку з питань інфраструктури у Європі та Центральній Азії, Ровнаг Абдуллаєв, президент SOCAR, та інші.

«Україна історично сприймалася як не надто відкрита країна до інвестицій на газовому ринку. Сьогодні ми демонструємо сприятливий інвестиційний клімат як у видобуток газу, так і в інших секторах виробничого ланцюга. Ми в Нафтогазі робимо цей процес максимально ефективним і простим для потенційних партнерів та інвесторів. І переконані, що видобуток газу національною компанією суттєво зросте вже в найближчі 2-3 роки, що дасть змогу відмовитися від його імпорту», – зазначив Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України».

Україна має другі за величиною запаси газу в Європі разом з потужними транзитними та газосховищними потужностями, що надає їй ключове місце для забезпечення енергетичної безпеки в регіоні. Адже природний газ, як одне з найекологічніших викопних палив, відіграватиме важливу роль для енергетичного переходу Європи і світу ще принаймні 15-20 років.

Уряд України разом з Нафтогазом сформували портфель інвестиційних проєктів з газовидобування, що є найперспективнішим у Європі та охоплює як нові активи, так і виснажені родовища з високим залишковим потенціалом. Зокрема, у 2021 році Нафтогаз отримав доступ до 40 тис. км2 наземних та морських площ для розвідки та оцінки.

Збільшення видобутку газу в межах уже підготовлених проєктів потребує у найближчі 10 років $20-25 млрд інвестицій, а також запровадження нових технологій, обладнання та експертизи.

«Україна має величезний потенціал у газовому секторі, і нинішній конгрес – це чудова нагода поглибити співпрацю та відкрити нові можливості з нашими міжнародними партнерами, а також донести наші плани та перспективи до зацікавлених сторін і громадськості», – підсумував Герман Галущенко, Міністр енергетики України.

«Український газовий інвестиційний конгрес»

Дата:20-21 жовтня 2021 р.

Місце проведення: м. Київ, КВЦ «Парковий», вул. Паркова дорога, 16-а

Конгрес працюватиме за 4 основними напрямами:

1.     Енергетичний ландшафт України

·        Законодавство у сфері інвестування та перспективи

·        Міжнародне партнерство

·        Геополітика, енергетична незалежність та безпека

·        Ліцензування, регуляторна база та cхеми фінансування

·        Корпоративне управління

2.     Трансформація галузі

·        Дерегуляція ринку

·        Прозора бізнес-модель для інвесторів

·        Нові механізми контрактування та фіскальний режим

·        Тренди ESG- інвестування та звітність

·        Трансформація геологорозвідувальних робіт і видобутку

·        Традиційна і нетрадиційна розробка газвих родовищ

·        Модернізація інфраструктури

·        Транспортування та зберігання

·        Трейдинг та ціноутворення

3.     Технології

·        Прискорення інновацій

·        Сприяння інвестиціям в R&D

·        Диджиталізація та промисловість 4.0

·        Отримання доступу до міжнародних ноу-хау

·        Підвищення операційної ефективності

·        Розвиток газових технологій

4.     Енергетичний перехід

·        Декарбонізація вуглеводнів

·        Розбудова інтегрованої енергетичної компанії

·        Технології вловлювання, використання та зберігання вуглецю (CCUS)

·        Виробництво водню, транспортування та інфраструктура

·        Інвестування в замкнений цикл виробництва та ланцюжок створення вартості в енергетиці

·        Енергоефективна сировина

Детальна програмузаходуhttps://www.ukrainegasinvestmentcongress.com/congress/

Про Нафтогаз:

«Нафтогаз України» - національна нафтогазова компанія України, один з найбільших гравців на ринку газу в Центральній та Східній Європі. У 2020 році Нафтогаз видобув 14,2 млрд куб. м газу - понад 70% всього видобутку природного газу в Україні.

Про dmg :: events:

DMG є одним з провідних організаторів заходів у світі, який працює в декількох ключових галузях. До його енергетичного портфелю входить декілька найбільших заходів в енергетичній галузі, такі як Gastech, ADIPEC та Global Energy Show.

Інтерфакс-Україна - медіа-партнер заходу





Просмотров: 868
Другие новости