Компании

все компании

Черновицкий национальный университет подписал Меморандум с Международным Европейским Университетом

17 вересня 2021 року, 17:00
Черновицкий национальный университет подписал Меморандум с Международным Европейским Университетом

15 вересня 2021 року відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Міжнародним Європейським Університетом.

Підписання документу забезпечить налагодження взаємодії та плідної співпраці двох історично пов’язаних установ. А також, стане фундаментом для встановлення тісного співробітництва сторін у сферах розвитку освітньої, профорієнтаційної та інформаційної діяльності, а також стане платформою для реалізації окремих освітніх, інформаційних, культурних, мистецьких, спортивних та інших проєктів.


Зазначимо, що президентом Міжнародного Європейського Університету є Франц Володимир фон Габсбург-Лотрінген – Ерцгерцог Австрії, нащадок імператора Франца Йосифа. Історія Чернівецького університету почалася в Австро-Угорської імперії, адже його засновником був імператор Франц Йосиф, пращур Володимира Габсбурга. В межах візиту, відбулось покладання квітів до пам’ятника Франца Йосифа.

Учасниками підписання Меморандуму були:

1. Франц Володимир фон Габсбург-Лотрінген

Президент Міжнародного Європейського Університету.

2. Петришин Роман Іванович

Ректор Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

3.Гуйтор Микола Миколайович

Перший заступник голови Чернівецької обласної ради

4.Толстоухов Анатолій Володимирович / Анатолій Толстоухов

Голова Ради сприяння розвитку Міжнародного Європейського Університету.

5. Марусик Тамара Володимирівна

Проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу ЧНУ ім. Ю. Федьковича.

6. Куліков Олексій Петрович

Радник президента МЕУ з питань розвитку Університету Франц Володимир, під час свого виступу, неодноразово згадував про президента Пан’європейського руху Австрії Карла фон Габсбурга, який має безпосереднє відношення до комітету «Блакитного Щита», що займається захистом культурних цінностей у випадку збройних конфліктів і стихійних лих. У 2011 році на 35-ій сесії Комітету ЦВС ЮНЕСКО у Парижі прийняли рішення щодо включення колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації до Списку Всесвітньої спадщини.


Під час урочистого засідання нащадок цісаря подарував Музею Чернівецького університету оригінально оформлену копію вітальної грамоти Франца Йосифа з нагоди заснування освітнього закладу у Чернівцях зі своїми побажаннями та презентував унікальні речі Франца Йосифа Серед них – портрети монархів з оригінальними підписами, королівські печатки, тростина та чаша Франца Йосифа.





Просмотров: 644
Другие новости