Компании

все компании

Большинство участников акции измерили уровень сахара в крови впервые или после многолетнего перерыва - данные исследования

7 червня 2021 року, 13:33

Асоціація лідерів сталого розвитку разом із партнерами розширила географію проекту "Врятуй собі життя - перевірся на діабет" ще на 5 міст України. До Києва та Одеси приєдналися Миколаїв, Полтава, Суми, Харків і Черкаси.

Черговий етап тестування та підбиття його підсумків відбулося з 24 травня по 1 червня. У скринінгу взяли участь понад 2000 співробітників акціонерного товариства "Українська залізниця" та ПрАТ "AB InBev Efes Україна".


Організацію акції у 10 місцях забезпечували професійні медики - лікарі-ендокринологи та медсестри. Найбільша кількість тестів проведено у Харкові. Методичну підтримку проекту надає завідуючий кафедрою діабетології Національний університет охорони здоров’я України ім. П.Л. Шупика Борис Маньковський. Безкоштовну допомогу в організаційному забезпеченні взяли на себе українські підприємства, в тому числі ПАТ «Фармак», компанія «In White», ТОВ «НВК «УкрЕкоПром», сервіси Liki24 та DOC.ua, а також бренд Акку-Чек.

«Наші попередні підсумки підтверджують вражаючи масштаби розповсюдження діабету в сучасному суспільстві та велику кількість людей, які навіть не підозрюють про ризики цієї хвороби у себе. За три місяці акції ми перевірили понад 3 тисячі осіб. Для більшості людей це було або перше тестування або після багаторічної перерви. Відсоток виявленого діабету теж дивує, але ми не готові поки показувати статистику. Хід тестування свідчить про великий запит у людей до теми їхнього здоров’я – особливо приємно, якщо про тебе піклується твій роботодавець. Через підвищений попит на тести ми зіткнулися із певними технічними проблемами. Вирішити їх нам вдалося завдяки вчасної допомозі лікарів та медсестер державної установи «Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України». Окрема подяка співробітникам закладу та особисто його директору Юрію Караченцеву», - наголосила Олена Зубарєва, глава Асоціації лідерів сталого розвитку.

«AB InBev Efes Україна завжди піклується про здоров’я своїх працівників. Це і медичне страхування, що входить до соціального пакету співробітників, і регулярні зустрічі з провідними медичними фахівцями, і ряд ініціатив з підтримки здорового способу життя, а також программа здоров'я та добробуту співробітників, що базується на трьох блоках: управління фізичним, ментальним і фінансовим благополуччям. Цього року ми також долучилися до важливого проєкту, як тестування на діабет. Ми розуміємо наскільки вагомим може бути вчасне виявлення будь-якої хвороби, тому завжди підтримуємо все, що пов'язано зі здоров'ям наших співробітників», – Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна.

«Вже понад 20 років компанія «Фармак» працює у напрямі боротьби з діабетом, випускаючи складнокомпонентні цукрознижувальні препарати, які рятують життя хворих в Україні та далеко за її межами. Наш ендокринологічний портфель найбільший серед українських виробників і ми продовжуємо роботу над впровадженням інноваційних та ще більш ефективних фармацевтичних рішень. Разом із тим наші зусилля направленні на підвищення професійного рівня лікарів та обізнаності пацієнтів, адже лише комплекс дій здатен принести  найкращі результати та вберегти найцінніше – здоров’я людини», – зазначив представник компанії «Фармак» Вадим Виповський.

Довідка:

Акція "Врятуй собі життя - перевірся на діабет" стартувала у Києві 15 лютого 2021 року. 14 травня до неї приєдналася Одеса.

Мета проекту полягає у привернені уваги до профілактики захворювання, його виявлення на ранніх стадіях та підвищення рівня культури здоров’я населення в Україні. Діабет увійшов до десяти найнебезпечніших хвороб у світі. За останні 20 років смертність від діабету збільшилася на 70%. Торік хвороба увійшла до переліку десяти головних причин, від яких вмирають.

Головна ідея полягає у залученні компаній для проведення експрес-тестів співробітникам, мешканцям населених пунктів присутності бізнесу та іншим категоріям громадян. Акція триватиме до 14 листопада, коли у світі відзначається Міжнародний день діабету.





Просмотров: 497
Другие новости