Компании

все компании

Партнером всеукраїнського тестування на діабет стала провідна компанія з утилізації медичних відходів

9 березня 2021 року, 10:06

ГО «Асоціація лідерів сталого розвитку» та ТОВ «НВК «УкрЕкоПром» підписали меморандум про співпрацю в проекті «Врятуй собі життя - перевірся на діабет».

"УкрЕкоПром"  готовий забезпечити утилізацію медичних відходів після проведення скринінгу по всій Україні. Сторони співпрацюватимуть у проведенні інформаційної кампанії, спрямованої на підвищення культури ранньої діагностики в Україні та правильне поводження з відходами.


«Дотримання українських і європейських вимог для нас було і залишається першочерговим в будь-якому проекті. Тому партнерству в сфері утилізації відходів після проведення скринінгу ми приділили особливу увагу. Приємно, що  "УкрЕкоПром" відразу зголосилося стати партнером нашої акції», - наголосила Олена Зубарєва, глава ГО «Асоціація лідерів сталого розвитку».

«Наша місія - покращувати якість життя людей через грамотне поводження з відходами та збереження навколишнього середовища. Ми охоче погодилися знищувати медичні відходи, що утворюються в рамках проекту. Наше підприємство володіє найбільшим власним інсінераторним комплексом в Україні. Він відповідає всім українським екологічним і санітарним нормам, а також вимогам Директиви Європейського Союзу 76/2000. Ми безпечно знищуємо медичні відходи, що категорично заборонені для захоронення», - зазначив Віталій Іванович, директор УкрЕкоПром.

Нагадаємо:

Для профілактики захворювання, його виявлення на ранніх стадіях та підвищення рівня культури здоров'я населення в Україні стартувала громадська національна програма «Врятуй собі життя — перевірся на діабет».

Головна ідея полягає у залученні компаній для проведення експрес-тестів співробітникам, мешканцям населених пунктів присутності бізнесу та іншим категоріям громадян. Акція триватиме до 14 листопада, коли у світі відзначається Міжнародний день діабету. За попередніми розрахунками, в ній зможуть взяти участь до 1 млн людей.

Проект ініціювала ГО «Асоціація лідерів сталого розвитку», що ставить метою об’єднати бізнес, владу, громадянське суспільство та ЗМІ для вирішення важливих соціальних проблем.

Актуальність теми пов'язана також із продовженням пандемії коронавірусу. За даними Міжнародної діабетичної федерації, найбільші ускладнення від COVID-19 мають саме хворі на цукровий діабет. Своєчасна діагностика діабету допоможе скорегувати лікування інших хвороб. 

Проект має підвищити рівень обізнаності про діабет та сприяти проведенню масової перевірки жителів країни, перш за все, категорій із найбільшим ступенем ризику: людей старше 45 років, із зайвою вагою, підвищеним артеріальним тиском, хронічним панкреатитом та ін.

Довідка:

ГО «Асоціація лідерів сталого розвитку» створена для об'єднання бізнесу, влади, суспільства і медіа для вирішення соціально - значущих завдань. Членами асоціації є найбільші українські компанії, громадські організації, медіа та їх лідери, які виконують соціальну місію, розвивають суспільство і сприяють досягненню Цілей сталого розвитку.

Компанія ТОВ «НВК «УкрЕкоПром» надає широкий комплекс послуг у сфері поводження з відходами та екологічного обслуговування підприємств в Одесі та по всій території України. Компанія володіє професійними знаннями, має практичний досвід роботи з великими та малими підприємствами, заводами й установами, з дотриманням всіх діючих екологічних і юридичних норм і правил.





Просмотров: 1992
Другие новости