Компании

все компании

В Киеве и других городах Украины прошла акция посвященная защите животных

27 листопада 2020 року, 14:17

Сьогодні, 27 листопада, у Києві, та в інших містах України (Львів, Запоріжжя, Івано-Франківськ, смт Покровське) пройшли акції до Всесвітнього дня без хутра, щоб привернути увагу до жорстокості хутрової індустрії та закликали споживачів не робити необдуманих покупок в цей день.

В Києві пройшов марш вулицею Велика Васильківська, адже саме там розташовано найбільше магазинів з хутряним одягом. В рамках акції, зоозахисники показували реалії хутрової промисловості, вигукували заклики до відмови від жорстокого одягу та влаштували мінівистави. Організатори події: Міжнародна зоозахисна ГО «Відкриті клітки Україна», кампанія ХутроOFF від ГО «Єдина планета» та ГО «Кожна тварина».


«Хутро вже давно не актуальне, адже, по-перше, існує набагато функціональніший, екологічніший та етичніший одяг зі штучних матеріалів, а, по-друге, це — не модно. Понад 1000 всесвітньо відомих брендів відмовились від цієї невиправданої жорстокості» — розповідає активістка ГО «Відкриті клітки Україна» Андріана Федевич.

Традиційно, ще з 60-х років, четверта п’ятниця листопада має назву «Чорна п'ятниця». До нас ця традиція прийшла відносно недавно, у 2000-х з США. В цей день в Штатах стартує перед різдвяний розпродаж.В Україні, зазвичай, знижки починаються ще з понеділка і рідко сягають хоча б 50%, проте кожного року все більше мереж роздрібної торгівлі беруть участь у цьому розпродажі та закликають споживачів купувати ще більше.

Поряд з цим, ще у 80-х, в тих же Штатах, шалені знижки супроводжувалися протестом, що закликав відмовитися від купівлі хутряних виробів. Саме тоді офіційно з’явилася «П’ятниця Без Хутра» (Fur-Free Friday) — акція, що закликає не купувати речі (які можливо й не знадобляться) тільки через те, що на них пропонуються знижки. Так званий рух проти конс’юмеризму. Адже, по суті, це — спонсорство жорстоких вбивств.




Просмотров: 379
Другие новости